SPECIALS | Speciale raamvormen

Specials binnentoepassing

Bij driehoekige, ronde of trapezium raamvormen is de vorm een essentieel gegeven in uw interieur. Samen gaan wij met u op zoek naar de best mogelijk oplossing tot het verkrijgen van privacy of maximale verduistering. Met onze opwaarts lopende rolsystemen kan het doek in opgerolde toestand uw raam volledig vrijwaren zodoende de eigenheid van het raam te behouden.

Buitenzonwering afgeschuinde ramen

Ramen tot in een topgevel zorgen voor maximaal daglicht binnen uw ruimte. Doch geeft dit als minpunt ook uw ruimte tijdens zonnige dagen extra te gaan opwarmen. Dankzij de MSF- en MSW-Special buitenzonweringen helpen wij ook uw woning beter te klimatiseren. En dit met behoud van uw raamvorm en maximale doorkijk.

Buitenzonwering driehoek ramen

Driehoekige ramen onder een hellend dak geven een extra dimensie aan gebouwen. Deze hebben voornamelijk tot doel open binnenruimtes of zolderruimtes extra daglicht te bieden. Ook deze ramen zorgen voor extra opwarming van de ruimte. Dankzij onze zijdelings lopende driehoek buitenzonwering, geniet u het hele jaar door van aangename temperaturen in deze ruimte.

Buitenzonwering opwaarts lopend recht

Indien een klassieke buitenzonwering met kast bovenaan niet kan worden toegepast, dan voorzien wij een opwaarts lopende zonwering waarbij de oprolkast in de grond kan worden ingewerkt. Dit is een ideale buitenzonwering bij winkel-etalages waarbij het onderste raamdeel niet niet zonvrij kan worden gemaakt met een knikarmscherm. Ideaal ter bescherming van het uitgestalde produkt.

Buitenzonwering zijdelings lopend recht

Een ideale oplossing voor grote raampartijen of hoekramen zonder hoekstijl zijn de zijdelings lopende zonweringen Sideways. Hierbij wordt de oprolkast verticaal op de zijkant van het raam gemonteerd en loopt het zonweringsdoek zijdeling uit de oprolkast. Deze Sideways kunnen geproduceerd worden tot wel 11 meter lang.

Zonwering lichtstraten – patio’s – koepels

Dankzij lichtstraten en koepels worden binnenruimtes voorzien van extra daglicht. Bij zonnige dagen is een binnenzonwering voor het temperen van zonlicht of een buitenzonwering om de opwarming tegen te gaan een must. Wij bieden dan ook allerhande horizontaal lopende zonweringen aan om uw comfort binnen deze ruimte te vergroten.

Zonwering voor afgeronde ramen

De ronde of gebogen raampartijen zijn nog steeds te vinden in oudere gebouwen. Om na renovatie de eigenheid van deze gebouwen te behouden is een speciale zonwering dan ook een belangrijk gegeven. Deze uitzonderlijk ramen, vragen dan ook een uitzonderlijke zonwering. Bij Tendacor laten wij ons dan ook graag uitdagen door uw project.