Kiezen voor lamellen op maat is kiezen voor verregaande flexibiliteit

Lamellen zijn dé ultieme combinatie van elegantie en multifunctioneel gebruik. Zo geniet je enerzijds van een enorme flexibiliteit in afwerkingen en designs en profiteer je anderzijds ook van verschillende praktische voordelen.

Zo krijg je dankzij jouw lamellen op maat perfect grip op het aanwezige buitenlicht in de ruimte, maar kan je ook de nodige privacy creëren wanneer je dat wenst. Binnenzonwering op zijn best!

Horizontale lamellen versus verticale lamellen

Qua flexibiliteit in de afwerking tonen horizontale lamellen en verticale lamellen grote gelijkenissen. Zo kan je ervoor kiezen om je lamellen te laten opvallen in je interieur, door voluit te kiezen voor een geslaagd contrastkleur. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een harmonieuze match te zorgen met de kleuren van je muren.

Veel mensen vinden dat horizontale lamellen op maat – wat we ook wel eens jaloezieën noemen – meer gezelligheid en romantiek uitstralen, terwijl verticale lamellen eerder strak en zakelijk zijn. Zo worden horizontale lamellen bijvoorbeeld vaker in hout gemaakt wat bij verticale lamellen geen optie is. De gebruiksvriendelijkheid van horizontale lamellen is een grote troef. Zo regel je erg eenvoudig hoeveel licht (en inkijk) je hebt in de ruimte. Dat kan ofwel handmatig, ofwel elektrisch.

Net als de horizontale variant, worden de verticale lamellen op maat in tal van verschillende vormen en formaten geproduceerd. Met maatwerk bedoelen we echter niet alleen de afmetingen, maar ook de verschillende afwerkingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een antibacteriële laag aan te brengen, zodat geurtjes en bacteriën voortaan kansloos zijn. Ook stijlvolle afwerkingen in kunststof en textiel zijn mogelijk, net als verticale lamellen met elegante dessins. Zo kies je helemaal zelf of jouw lamellen subtiel aanwezig moeten zijn of net als eyecatchers kunnen uitgespeeld worden.

Aluminium lamellen, houten lamellen of pvc lamellen?

Kleurvast, lichtecht, krasbestendig, gemakkelijk te bedienen, compact en budgetvriendelijk. Dat zijn aluminium lamellen in een notendop. Gezien de vele voordelen mag het niet verbazen dat aluminium lamellen in heel wat woningen en bedrijfsgebouwen terug te vinden zijn. Door hun compactheid kunnen deze op allerhande wijze gemonteerd worden, zelfs tussen de glaslatten van het raam.

Houten lamellen op maat zijn dan weer de topkeuze voor wie gezelligheid in huis wil brengen. We maken daarbij graag gebruik van houtsoorten die voor een warme, huiselijke toets kunnen zorgen. Van bamboe tot eik, met houten lamellen op maat kies je zowel voor een geslaagde combinatie van decoratie en sfeer.

Last but not least, zijn pvc lamellen. Deze worden vaak in trendy kleuren uitgewerkt, wat voor lichtrijke en strakke ruimtes zorgt. PVC lamellen zijn ook vochtbestendig, waardoor ze een ideale keuze zijn in badkamers of vochtige ruimtes.

Lamellen op maat? Wij helpen je graag op weg!

Afwerking met een ladderkoord of ladderband? Bediening d.m.v. optrekkoord of toch liever elektrisch? Bij lamellen op maat zijn de mogelijkheden quasi eindeloos. Bovendien zijn we met Tendacor gespecialiseerd in unieke vormen of speciale toepassingen. Heb je bijvoorbeeld een erg smal raam of een groot raam in een driehoek? Dan nog kunnen wij je probleemloos aan de perfecte lamellen helpen.

Gezien de vele beschikbare mogelijkheden, raden wij aan om eerst contact op te nemen met een expert bij Tendacor. Zowel professionals als particulieren kunnen in onze showroom terecht voor advies, zodat je zeker de perfecte keuze maakt. Op die manier geniet je ongetwijfeld vele jaren van jouw lamellen op maat.