Gevoerde gordijnen zorgen voor een lagere energiefactuur

De stijgende energieprijzen zijn al maandenlang een hot item in het nieuws. We kampen met ongeziene prijzen en dus zijn de mensen steeds inventiever om energie en dus kosten te besparen. Wist je echter dat ook kwalitatieve gevoerde gordijnen een efficiënte en duurzame vorm van energiebesparing met zich meebrengen?

De thermische voordelen van gevoerde gordijnen

Wie optimaal wil inzetten op energiebesparing, kiest dus resoluut voor gevoerde gordijnen. In woningen met enkele beglazing levert dit maar liefs 44 procent extra isolatiewaarde op. Maar uiteraard is het voordeel ook aanzienlijk als je wel over dubbel glas beschikt. En nog een grote troef: de gevoerde gordijnen van Tendacor zien er gewoon ook enorm stijlvol uit. Win-win!

Mag het voor jou nog iets meer zijn? Dat kan uiteraard! Zo kan je je gevoerde gordijnen combineren met een laagje molton. Molton is een zachte en pluizige stof die als tussenlaag wordt gebruikt, geïntegreerd tussen de sierstof en voering van het gordijn. Zo versterk je de thermische functie van je gordijnen. Niet alleen voor de temperatuur, maar ook voor de klank is deze extra laag interessant.

Dankzij deze laag molton versterk je de geluidsabsorberende waarde van uw gordijn waardoor een betere akoestiek binnen de ruimte wordt gecreëerd.

Zowel in de zomer als de winter spaar je energie

Dankzij de sterke isolerende waarde van onze gordijnen is de energiebesparing in de winter evident. Aangezien de warmte beter binnen gehouden wordt, hoef je minder te verwarmen en betaal je dus minder. Zo simpel kan het zijn! Toch bieden de isolerende gordijnen het hele jaar door een meerwaarde.

We kennen namelijk steeds warmere zomers, met nu en dan een stevige hittegolf. Terwijl de gordijnen helpen om de warmte binnen te houden in de winter, helpen ze natuurlijk ook om de frissere lucht binnen te houden in de zomer. Met gordijnen of buitenzonwering hou je het gemakkelijker koel binnen en hoef je minder gebruik te maken van een eventuele airco. Opnieuw een vorm van energiebesparing dus.

Hecht jij ook veel belang aan duurzame energiebesparing en wil je daarbij een beroep doen op de gevoerde gordijnen van Tendacor?
Neem dan gerust meer contact op voor meer info of een afspraak.